Bosna i Hercegovina vodeća je na listi zemlja sa najviše nargila barova po glavi stanovnika. Iako je ovaj trend u punom jeku u našoj zemlji i nargila se može konzumirati na svakom koraku to očigledno nije dovoljno. Zbog svega toga danas je pokrenuta prva prodaja dima od nargile u teglama.

“Nargile su postale jako popularne u BiH još prije nekih desetak godina kada smo započeli ovaj trend. Od tada pa do danas mi nargila barovi su se raširili kao gljive poslije kiše i mladi su se dosta navukli na ovu vrstu zabave. U gradovima postoji dosta nargila barova, ali šta je sa onima koji žive na selu ili u nekim ruralnim područjima koji nisu u mogućnosti svakodnevno dolaziti u nargila barove. Zbog njih smo odlučili pakovati dim od nargile i prodavati u teglama. Mislimo da je ovo pravi potez koji će donijeti dodatnu zaradu svima koji se odluče dim prodavati u teglama”, rekao je Harun Žar, predsjednik Sindikata vlasnika nargila barova Kantona Sarajevo.

Već danas je pokrenuta prva prodaja, a krajnji korisnicu su oduševljen i ovom mogućnosti kupovine dima od nargile u tegli.

“Ja živim malo dalje od grada i nemam vremena ići stalno u nargila barove. Nargilu sam prvi put probao još prije dvanaest godina i odmah sam se navukao. Od tada pa do danas svaku priliku koristim da se malo puhnem kako bi mi nargilaši rekli. Sada mogu napokon uzeti dim od nargile u tegli i uživati u njemu i kod kuće. Svaka čast na ovoj inicijativi. Danas sam već uzeo nekoliko tegli ponuda je dobra i stvarno ima različitih ukusa”, Muhamed Bubrežnjak, nezaposleni pravnik iz okoline Zenice.