U našoj zemlji održano je peto po redu novogodišnje poskupljenje životnih namirnica. Ovaj sada već tradicionalni događaj održava se u prvim sedmicama nove godine na teritoriju cijele BiH. Organizatori su zadovoljni ovogodišnjom poskupljenjima, a nadaju se da bi cijeli događaj sljedećih godina mogao biti još veći.

“Ova godina je što se poskupljenja tiče najbolja do sada. Sve je poskupilo sa prvim danima nove godine i građani su ostali šokirani kada su ušli u prodavnice. Najviše smo udarili po osnovnim životnim namirnicama, ali ni sve ostalo nije zaostajalo. Moram pohvaliti naše partnere koje mahom čine veliki trgovački lanci za nesebično učešće u ovom tradicionalnom festivalu poskupljenja. Nadam se da ćemo sljedećih godina proširiti spisak partnera i obim poskupljenja na sve aspekte života i tako cijelu ovu priču podignuti na jedan veći nivo”, rekao je Tarik Cijena, organizator novogodišnjeg poskupljenja životnih namirnica.

Ovogodišnji partneri tradicionalnog petog novogodišnjeg poskupljenja životnih namirnica nisu štedjeli riječi kada su pohvale organizatora u pitanju.

“Raja se razbije za novu godinu i dok oni malo dođu sebi i dok se riješe mamurluka mi poskupimo sve što možemo. Kada prvi put u novoj godinu uđu prodavnicu fraz ih strefi. Moramo priznati da je ovo odlično vrijeme za organizaciju jednog ovakvog festivala. Mi ćemo svakako u budućnosti nastavit podržavati novogodišnja poskupljenja jer BiH treba tako neka pozitivna priča. Mi dobro zaradimo, a građani šute i trpe kao i sve do sada”, rekao je Senad Rafa, vlasnik jednog domaćeg trgovačkog lanca.

Prema riječima organizatora u narednoj godini građani BiH u sklopu novogodišnjih poskupljenja pored prehrambenog asortimana mogu očekivati i poskupljenje režija, goriva i bijele tehnike.