Tradicionalno kao i svakog 25. Novembra, i ove godine je održan izbor za najbolje naopako okrenutu zastavu Bosne i Hercegovine. Obzirom da je konkurencija bila velika, jako je teško bilo izabrati pobjednika.

“Registrovali smo preko 750.000 zastava za ovogodišnje takmičenje širom Bosne i Hercegovine, i zaista naši građani briljiraju sa idejama i kreativnim rješenjima. Ove godine u uži izbor je ušlo oko 1500 zastava, a samo tri su se našle sa nagradama i priznanjima. Još jednom čestitamo svim učesnicima i pozivamo ih i naredne godine da prijave svoje radove na ovo sada već tradicionalno takmičenje”, rekao je Rifet Zastavnik, predsjednik komisije za izbor naopako okrenute zastave.

Ove godine u prva tri mjesta su svoje ime upisali neki vlasnici privatnih obrta, ali i državne institucije.

Treće mjesto je ove godine odnijelo Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, koji su okačili čak tri nepravilne zastave na krov i tako osvojili jednu zastavu sa ljiljanima. Drugoplasirani je vlasnik rudnika iz Olova koji je osvojio nagradu CD patriotskih pjesama, dok je prvo mjesto ove godine osvojio Ramiz Sejić, vlasnik slastičarne Kompot iz Sarajeva, koji je napravio maestralnu kreaciju od zastave preko svojih vrata slastičarne, i tako osvojio vrijednu nagradu potpis Željka Komšića”, dodao je Zastavnik.

Komisija je pozvala sve vlasnike zastava da i za 1. Mart također kreiranu posebne kreacije jer će biti dodijeljene specijalne nagrade “Gdje si bio kada je bilo najteže”.