Proteklog mjeseca u BiH je patentiran novi ibrik namijenjen za pranje nogu umornih robovlasnika bh. privrede koji bi čak i Šantićeva lijepa Emina voljela imati. Naime, radi se o izumu dvojice mladih ljudi koji žele svojim nešto starijim i zaposlenim kolegama olakšati posao pranja nogu nadređenima.

Ibrik se sastoji od dva otvora za vodu u koji može stati destilovana uvezena voda, te ima mogućnost zagrijavanja vode na ugodnih 20.2. stepena, držač za usta kako bi radnik istovremeno mogao masirati obje noge i posipati ih vodom, te izgleda arhaično i može se prodavati kao suvenir ali i izvoziti u inostranstvo kao patent.

“Mah to ti je naša kritika društva, ali su nas svi shvatili ozbiljno pa narod kupuje i šakom i kapom tako da smo ti mi to na vrijeme patentirali. Jebiga, kad su već stoka da ih bar dobro ošišamo. Najviše ibrika nam naručuju domaći privatnici i ova studentarija što beru maline i rade za pola marke po nevladinim organizacijama” – rekao je za naš portal Ismet Kkoncept. jedan od vlasnika patenta.

“Joj pa to je super varijanta. Mislim jest da sam ja diplomirao u roku i radio hiljadu nekih drugih stvari da preživim, ali kad sam dobio ovakav posao kod firme koja mi plaća 300KM + kartu za mjesec dana rada od nekih osam, devet sati dnevno, jednostavno ne mogu mu reći da neću da perem noge. Još koji mjesec dok ne dobijem vizu pa pravac Njemačka” – izjavio je Amar Kmet. dobitnik zlatne značke Univerziteta u Sarajevu.