BiH poznata je po čestim slučajevima nasilja u porodici u kojima sistem zakaže. Mnogi građani bi voljeli provoditi nasilje u porodici, ali ne znaju kako. Zbog toga će se u našoj zemlji po prvi put organizovati kurs koji će odgovoriti na sve nedoumice kada je nasilje u porodici u porodicu u pitanju.

“Realno svi se mi nekad malo iznerviramo pa volimo dignuti ruku na svoju porodicu. Najčešće nastrada žena ili djeca, ali ima slučajeva i kada udarite na punicu ili punca. Mnogi građani ne znaju kako kvalitetno da sprovode nasilje u porodici i mi smo odlučili po prvi put organizirati kurs nasilja u porodici. Obratit ćemo dosta tema u dva modula. Prvi modul će se bazirati na fizičko nasilja, a u drugom ćemo obraditi psihičko nasilje. Ovo je idealna prilika za sve koji žele naučiti nešto više o ovoj temi i podignuti svoje vještine sprovođenje nasilja u porodici na jedna viši nivo”, rekao je Nedim Šamarčina, organizator kursa i glavni predavač.

Gospodin Šamarčina rekao je za naš portal da je potražnja za ovim kursom već sada ogroman kao ida će svi učesnici biti anonimni.

“Uči ćemo kako najbolje udariti, a da se to ne primijeti, koje su to uvreda najbolje u koje doba dana i proći ćemo kroz čitav niz tema. Obično ljudi nasiljem smatraju samo fizičko dok ćemo mi posebnu pažnju obratiti na psihičko zlostavljanje. Moram reći svima onima koji planiraju pohađati naš kurs da požure sa prijavama jer je velika potražnja i ima dosta zainteresiranih. Anonimnost i diskrecija svih učenika su obavezne kako ne bi naišli na osudu okoline”, dodao je gospodin Šamarčina.