Tuzlanski kanton poznat je po čestim protestima. Nezadovoljni građani većinom traže ostavke političara koji se u ovom kantonu iz dana u dan smjenjuju na vlasti. Novi protesti trenutno se održavaju u Tuzli, a političari iz ovog grada dogovorili su se da se od sada prave da ne vide proteste.

“Mi skoro svaki dan imamo proteste i kada bi svaki put smjenjivali ministre ili ljude koji su na nekim funkcijama jednostavno bi nam kroz neko vrijeme ponestalo političara. To bi bilo pogubno i mi ne možemo stvarno udovoljiti željama građana. Zbog svega toga mi smo se danas dogovorili da ćemo se praviti da ne vidimo protest niti da čujemo zahtjeve građana. Mislim da je ovo najbolji način da se izborimo sa ovakvim situacijama. Građani neka prave proteste koliko god žele, a mi ćemo sve to fino ignorisati pa ćemo vidjeti ko će duže izdržati”, rekao je Zijad Lugavić, gradonačelnik Tuzle.

Građani Tuzle nisu iznenađeni ovakvim ponašanjem političara iz ovog grada.

“Kada su bili oni veliki protesti u Tuzli je bila najgora situacija, ali se ni nakon toga ništa nije promijenilo. Zbog toga je teško očekivati da će neko otići sa svoje pozicije zbog nekih mali i mirnih proteste. Ovo je bilo za očekivati jer su se i do sada pravili da ne vide proteste, ali sada su to rekli i javno. Mi ćemo svakako nastaviti spoje nezadovoljstvo iskazivati na ulici, a oni neka se prave koliko hoće da ne vide”, rekao je Hamid Barikada, stanovnik Tuzle.