Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske se oglasilo, nakon govora Draška Stanivukovića, zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Naime, ovaj zastupnik je iznio tvrdnje da ima dokaze za mnoga ubistva koja su se desila u Republici Srpskoj, a za koja tvrdi da ih je vlast uradila.

Nakon što je on održao ovo izlaganje, Tužilaštvo RS-a je odmah odlučilo da odgovori, te se referiralo na njegovo hvaljenje samog sebe o posjedovanju dokaza.

“Stvarno je ovaj dečko nepristojan. U svim našim narodima, djeca su odgajana da se ne hvale svojom imovinom i posjedovanjem nekih stvari. On je prekršio sve uzuse lijepog kućnog odgoja. Ne znamo uopće ko ga je tome učio. Ja bih volio da se na ono stavi onaj znak 18+. Da mi djeca ono vide, pa da sutra počnu da se hvale svom onom neprijavljenom imovinom? Je li to treba? S druge strane uopće ne znam zašto je to bitno da on ima dokaze. Imamo mi sve te dokaze, samo ih ne koristimo. I to ne samo da imamo, nego imamo mnogo više nego on. I evo, ako baš hoće, pomogli smo da se stvore lažni, a sakrili prave. I šta ćemo sad? Predlažem mu da se ne hvali mnogo, jer nikad ne zna ko ima više nečega. Tako da, ćao i zdravo, ne možeš da sediš sa nama”, rekao je Mahmut Švraka, glavni republički tužilac.

Glavni tužilac je krenuo da govori o još drugih slučajeva za koje imaju dokaze kako bi pokazao nadmoć nad mladim Stanivukovićem, ali ga je sklonilo osiguranje koje je dobilo naredbu u sred govora.