Tužilaštvo Bosne i Hercegovine danas je hitno reagiralo na video koji je objavio magazin Žurnal, a u kojem se nalazi Milan Tegeltija, koji dogovara pomoć oko određenog slučaja Nermina Aleševića.

Naime, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je odmah podiglo optužnicu i započelo istragu oko ovog slučaja, gdje se jasno vidi na videu da je konobar koji poslužuje Tegeltiju i ostale, direktno umiješan, a ako ne i glavni u organizaciji cijele koruptivne radnje.

“Ja sam pregledala snimak više puta. Čak sam zvala i kolege da gledaju sa mnom. Nama je poprilično sve jasno. Onaj konobar koji naizgled samo donosi pića je ustvari glavni organizator cijele priče. Jer, kako bi se drugačije on našao tu da nije sve organizirao. On kao donosi pića. Ma hajte molim vas. Pa nismo mi djeca u Tužilaštvu. Mi smo ozbiljni ljudi s iskustvom u ovakvim radnjama. Vi ste vidjeli kako je on jedini koji u tom videu prima novac. Istog momenta je pokrenuta istraga i obavljaju se istražne radnje kako na terenu, tako i u analizi video zapisa i ostalog dokaznog materijala”, rekla je glavna tužiteljica Tužilaštva BiH, Gordana Tadić.

Ono što im nije jasno u cijeloj priči jeste prisustvo Tegeltije na tom mjestu. Međutim, tužiteljica Tadić kaže da je razgovarala s gospodinom Tegeltijom na telefon, te da će on njoj za nekoliko dana donijeti istinitu priču, samo dok smisli.

Ja znam malog Milana. To je fino dijete. Pošteno. On se ne bi tako eksponirao po kafićima. On bi to uradio na profesionalan način. Nije on neki općinski sudski službenik. On je na visokom nivou. Tako da, moja najveća sumnja leži u tome da je onaj konobar njega prisilio da sjedi ondje i obavlja te koruptivne radnje za njega, a da je Milan to morao, jer mu je neko prijetio. Možda je to, a možda se i slučajno našao tu. Ostavit ćemo da to utvrdi nezavisna i objektivna istraga”, zaključila je Tadićeva.