Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane- jedna je od najpopularnijih poslovica u našem narodu, koja se i ovoga puta desila u Sarajevu. Turistička zajednica Kantona Sarajevo je odlučila da probleme sa snijegom prebaci u svoju korist.

“Vidimo da se građani masovno žale na ogromne količine snijega, i pri tome kude KJKP Rad zato što su ulice neočišćene. Shvatili smo da je to idealna prilika prvenstveno da pokrenemo novu biznis ideju,a sa druge strane i da pomognemo našim građanima da se riješe snijega. Investirali smo u male kamione u koje ćemo utovariti snijeg, a vaše je samo da nas pozovete i da nam kažete gdje vam snijeg najviše smeta pa da ga preuzmemo”, poručili su iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Zbog ovog nemilog događaja, Sarajevo će dobiti možda i najunikatniji centar u Evropi ali i šire, koji će privući na stotine hiljada turista tokom zimske sezone.

“Odlučili smo da od snijega napravimo jedan veliki iglo centar, u kojem će ljudi boraviti, živjeti i osjećati se kao Eskimi tokom zimskih dana. Sve ćemo to montirati na Igmanu i pružiti nezaboravno iskustvo planinskog odmora u zimskim danima. Ovakve stvari naravno postoje naviše u Sjevernoj Americi, a ovim bi potezom pokrili tržište kompletne Evrope, jer sem Švedske mislim da nema nigdje drugo, a mi smo cijenom pristupačniji”, dodali su iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Iglo centar poziva sve ljubitelje snijega da se pridruže u izgradnji, kao i studente i srednjoškolce da rade za obećani honorar tokom zime, pa kad uplate.