BiH zadnjih nekoliko godina važi za zemlju koja je na vrhu liste po zagađenosti zraka u svijetu. Naša zemlja je odlučila iskoristiti ovaj potencijali turistima ponuditi obilazak mjesta s najzagađenijim zrakom. Turisti će imati priliku pored Sarajeva i Zenice posjetiti neka manje poznata mjesta koja imaju jednako ili veće zagađenje u tom trenutku i tako doživjeti nesvakidašnje iskustvo.

“Mi smo uvijek u vrhu liste po zagađenju zraka i to je ogromna reklama za našu zemlju. Odlučili smo iskoristiti taj potencijal i cijelu turističku ponudu oblikovati prema tome. Nabavili gas maske za turiste i ona neprobojna odijela kako se netko ne bi razbolio ili nešto gore kad bude duže vremena izložen našem zraku. Prve grupe turista dolaze već narednom mjeseca, a imamo posjetitelja iz cijelog svijeta. Očekujemo procvat ove grane turizma u našoj zemlji koja će biti prva u svijetu koja nudi tako nešto”, rekao je Demir Rezervacija, pomoćnik predsjednika turističke zajednice BiH.

Turisti iz cijelog svijeta pohrlili su u našu zemlju koja je ovom ponudom postala glavna turistička destinacija svima željnim novih avantura.

“Volim taj adrenalin i takav vid turizma. U Černobilu samo bio više puta, ali to je nekako isfurano više i nije toliko interesantno. Kada sam vidio ovu ponudu u BiH nisam se dvoumio i odmah uplatio jednu turu po mjestima s najzagađenijim zrakom u svijetu. Mislim da će to biti vrhunac cijelog mog života. Vidio sam neke fotografije i jedva čekam da sve to proživim iz prve ruke”, rekao je John Dangerous, turista iz Velike Britanije.