Sarajevska mlada i ona malo starija elita susrela se s problemom ogromnih razmjera iz kog ne znaju kako će naći izlaz. Naime, bogatuni Sarajeva više ne mogu da u Walteru naručuju Moet i da ga slikaju za Instagram, već isti moraju kupovati u prodavnicama i nositi na vlastite vikendice gdje ih niko ne može vidjeti kako isti otvaraju osim njihovih pratitelja na društvenim mrežama.

“Ovo se više ne može izdržati! Pa znate li vi koliko smo mi petaka i subota propustili zbog ove glupe korone koja je vjerovatno izmišljena. Znači ne možemo više ni do Waltera kao ljudi otići i naručiti Moet s prskalicama već moramo, kao zadnji jadnici, da po vikendicama pijemo. Nije fer ni prema nama, ali niti prema našim dragim pratiteljima na društvenim mrežama da u našim pozadinama bude nešto što nije zadimljena kafana. Pa ima li pravde i pravednosti na ovom svijetu? Čime smo mi zaslužili ovakav tretman i ovakve gluposti da nam se dešavaju? Ponekad univerzum zaista nije fer, a pogotovo prema nama koji ničim to nismo zaslužili” – izjavio je za naš predstavnik sarajevske zlatne mladeži, Amir Sinčina.

Zbog ovog, velikog problema u kom se sarajevska elita našla, na svu sreću proizvođači i prodavači Moeta ne bilježe pad prodaje i proizvodnje, jer im lokacija konzumacije ne predstavlja prepreku.