Podnošenjem ostavke sada već bivšeg premijera, Nihada Uka Vlada Kantona Sarajevo i zvanično je krenula u dugo očekivanu rekonstrukciju. Kako se ova Vlada KS i nije pokazala baš najbolje iz Trojke su poručili da bi možda bilo najbolje da Kanton Sarajevo uopšte nema Vladu.

“Moram reći da sam ja lično malo razočaran i da mi nikako nije svejedno. Mi smo formirali ovu Vladu KS kao jedan eksperiment za koji bi ruku mogli dati da će uspjeti, ali eto ipak smo izgleda napravili mali propust. Dali smo mladim ljudima pozicije misleći da mogu nešto uraditi, ali izgleda ništa od toga. Sada je potrebno to sve rekonstruisati, ali mi više nemamo snage. Mislimo da bi bilo najbolje da Kanton Sarajevo uopšte i nema Vladu jer im nije ni potrebna pored toliko ostalih političkih subjekata. Još uvijek nemamo zvaničan stav, ali mislimo da je Vlada KS nepotrebna”, rekao je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a.

Naš portal došao je do ekskluzivne izjave bivšeg premijera, Nihada Uka, koji je sa nama podijelio sve patnje kroz koje je prolazio u toku svog kratkog mandata.

“Ja moram biti iskren i reći da ovaj posao nisam ovako zamišljao. Mislio sam da ću dolaziti na posao kada je budem htio, ići po predstavama, koncertima i jednom riječju uživati, ali nije to baš tako. Pritiskali su me sa svih strana i ja to jednostavno nisam više mogao da izdržim. Sve je bilo dobro dok se ova rekonstrukcija nije počela spominjati, a onda kreće pakao. Slažem se da bi možda najbolje bilo da Kanton Sarajevo uopšte nema Vladu i podržat ću to”, rekao je Nihad Uk, bivši premijer Kantona Sarajevo.