Lideri stranaka koje čine Trojku nikako da se dogovore kojeg zajedničkog kandidata da izaberu za izbore 2022. godine. Zadnji incident se dogodio danas kad je lider SDP-a rekao da ni pod koji cijenu neće podržati gospodina Zvizdića kao zajedničkog kandidata. Podsjetimo, gospodin Zvizdić je do danas bio jedan od glavnih favorita za ovu funkciju. Zbog svega toga lideri Trojke su se dogovorili da izvlačenjem papirića odaberu zajedničkog kandidata.

Ja stvarno ne znam šta ćemo mi više. Sve smo probali da se dogovorimo, ali jednostavno ne ide. Isprobali smo razne načine i tehnike, ali opet ništa. Kada smo bili na korak do dogovora da to bude Denis Zvizdić SDP je to sabotirao. Mi imamo još tu jednu opciju da slučajnim odabirom izvučemo to jedno ime i da ga pošaljemo na izbore. Ako nam ni to ne upije ja stvarno ne znam onda je najbolje da ide svako na svoju stranu”, rekao je Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde.

Kako je Trojka poznata po brzoj i pravovremenoj reakciji event na kojem će se izvlačiti zajednički kandidat je već zakazan.

“Mi smo odlučili da više ne čekamo. Napravit ćemo taj event pozvati sve članove i novinare i odmah na licu mjesta vidjeti koji će biti naš kandidat i kraj priče. Tako je najbolje. Članovi moje stranke su zaduženi i za promociju cijelog eventa na društvenim mrežama, a nadamo se i velikom broju novinara. Pravila su jednostavna svaka stranka će ubaciti jednak broj papirića sa imenima pa koga izvučemo”, rekao je Edin Forto predsjednik Naše stranke.