Predstavnici stranaka Trojke danas su sazvali hitan sastanak a glavna tema su statusi i izjave Rame Isaka. Žele da vide kako da ga odviknu od javnih nastupa jer ih sramoti svakom novom izjavom.

“Svjesni smo činjenice da je Ramo Isak i njegova stranka ljuta žaba koju smo morali progutati da bi formirali većinu, ali nažalost glupom čovjeku malo treba da umisli da je bitan. Pa je tako i njegova pozicija i učešće u ovoj koaliciji dalo vjetar u leđa da se pravi pametan i malo malo nešto komentariše o čemu veze nema. Vjerujte da je nas sramota svaki put kada pročitamo neku njegovu izjavu i danas ćemo razgovarati o tome kako da ga sklonimo od društvenih mreža i davanja izjava”, rekao je predsjednik NiP-a, Dino Konaković.

Trojka ozbiljno razmatra da mu se udari veto na javni govor pa makar po cijenu da se raspadne koalicija i vladajuća većina.

“Definitivno da ćemo ići sa kategoričnim stavom i po cijenu toga da njegovi zastupnici napuste većinu i da tako propadne vlada na nivou Federacije. Ne možemo više da gledamo i čitamo njegove izjave, ljudi su ionako ogorčeni što smo ga postavili i koalirali sa njim, pa makar da šuti. Zamolili smo ga da smanje izjave na minimum i na početku, ali je umislio da je bitan i pametan i sada moramo to riješiti kako znamo i umijemo”, dodao je Konaković.

Trojka je već ranije pokušala nagovoriti Isaka da mu angažuju savjetnika za javnost, ali on je to kategorički odbio i naveo da je dovoljno pametan i sposoban da to radi sam.