Tridesetogodišnja M.E. iz Sarajeva na svadbi koja je bila upriličena prošle subote nanijela je teške tjelesne povrede djevojci iz Sarajeva koja je sa okrivljenom hvatala bidermajer u toku ceremonije. Kako iz Policijske uprave Centar navode fizički obračun se dogodio u prostorijama Općine Centar u sklopu kojih se sada održavaju ceremonije vjenčanja.

“Joj sve se to tako brzo dogodilo da niko nije uspio ni da reaguje. Mi smo svi slavili, onako malkić se popilo i taman nam je postalo dobro i fino kad su pozvalis ve neudate djevojke da dođu i bore se za bidermajer. To vam je ono vjerovanje da će sve neudate dame koje uspiju na nekom od vjenčanja da uhvate bidermajer biti naredne koje se udaju. Budući da je u našoj tradiciji duboko ukorijenjeno vjerovanje da neudate žene nemaju vrijednosti u ovom društvu, djevojkama je bitno da uhvate taj cvijet i da se nadaju boljem životu. Valjda je i djevojci M. bilo više dosta da je ljudi na svadbama gledaju kao manje vrijednu pa je u jednom trenutku popizdila kad je vidjela suparnicu kako se baca na bidermajer i desilo se to što se desilo. Ja ne opravdavam nikoga samo kažem da bi možda bilo dobro uvesti tradiciju da se bidermajeri više ne bacaju nego da se neudatim ženama da po jedan cvijet i da se sve mogu udati. Tako možemo izbjeći ove situacije” – izjavio je za naš portal očevidac nemilog događaja.

Nesretnu djevojku koja je samo željela da se uda nakon policijske obrade čeka tridesetodnevni pritvor i krivični postupak zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda.