Gian Piero Gasperini, trener FK Atalanta iz Italije ogorčen je na svoje igrače zbog sinoćnje utakmice protiv FK Sarajevo na stadionu Asim Ferhatović- Hase.

“Ja ću hitno promijeniti neke stvari u klubu nakon sinoćnje utakmice definitivno. Ja njih molim od 60. minute da i meni dodaju loptu, oni me ignorišu do kraja. Još dva gola nakon toga postignu bez da me pogledaju. Bruka i sramota, jesam ja ovdje trener ili oni?! Šta oni misle ko su, da mogu davati po osam golova po utakmici, a da mene i ne pogledaju. Sramota! Ovo ide na sramotu italijanskom fudbalu. Nemam riječi”, ogorčeno je izjavio Gasperini.

Podsjećamo, Atalanta je sinoć u revanš susretu savladala FK Sarajevo sa visokih 0:8.

“Ja ih gledam kako igraju, valjaju ih po terenu. Šta god da opucaju uđe u go. I neće meni da dodaju da se upišem i da me želja mine. Kao fol sudija će me kazniti, pa šta me on ima kažnjavati, umalo i on go da postigne?! Pa ko je ovdje budala?! Ja mislim da ću nakon ovoga mijenjati karijeru, meni ovaj stres i blamaža u životu ne trebaju. Toliko od mene”, kategorično je dodao Gasperini.

Navijači FK Sarajevo su jutros uputili otvoreno pismo Abdulahu Skaki da se u mjesnim zajednicama Koševo, Koševsko brdo, Grdonj i Kobilja glava danas proglasi dan žalosti. Odgovor je još na čekanju.