Tramvaj koji je jučer, u četvrtak 29. juna, iskočio iz šina kod Mašinske škole na bulevaru Zmaja od Bosne u Sarajevu iskočio iz šina, bio je izuzetno čist, prenijela je FENA.

Prema navodima svjedoka Ademira Puha se unutrašnjost tramvaja dramatično razlikovala od one od prije nekoliko mjeseci “što u potpunosti opravdava činjenicu da je moguće da se šinsko vozilo javnog gradskog saobraćaja lansira preko bulevara.”

Policijski izvještaj sa uvida na scenu iskakanja tramvaja, koje se desilo u jučer u 18:30, očekuje se na proljeće 2018., ali je MUP Kantona Sarajevo već najavio da neće izostati snimci brilijantno očišćnog interijera polupanog vozila.

Sarajlije su se divile se izgledu devastiranog tramvaja. “Predivno je izgledao iznutra. Ako zaboraviš na polupane prozore i činjenicu da se nije nalazio na svojoj fiksnoj putanji. Tačno sam poželjela da sam bila u vozilu.” objasnila je Sabina K. koja je nesreći svjedočila iz Teretane u šoping centru Importanne.

“Mi smo ponosni što možemo da zadovoljimo higijenska i estetska očekivanja naših građana, iako ih nekada na ulici gađamo teškom mašinerijom. Kako se ovakve nesreće ne bi događale poslali smo naše najbolje savjetnike na teren, i očekujemo prijedloge kako da poboljšamo sigurnost naših vozila. u sledećih sedam izbornih ciklusa” obrazložili su iz GRAS-a u dojavi za štampu.