Sudeći prema glasovima ankete građana Novog Sarajeva za naredne lokalne izbore, Hasan Tanović nema nikakve šanse na narednim izborima. Ogromnom razlikom glasova je izgubio čak i od trafike Axel na Grbavici.

“Prema podacima, trafika Axel u ulici Grbavička je osvojila 17.654 glasova, dok je Hasan Tanović osvojio sedam glasova, mahom od porodice i dvojice prijatelja koje ima. Na taj način su stanovnici ove opštine dali do znanja da više nije poželjan na političkoj scena i da od njega kao načelnika nema apsolutno nikakve fajde, obzirom da u anketi izgubi od jednog maloprodajnog objekta”, ističe Ferid Podatak, pokretač ankete.

Ogorčeni građani su na osnovu relevantnosti dali ipak glasove trafici, i navode da ova opština ima znatno više koristi od nje nego od načelnika.

“Da vam pravo kažem, ja živim tu preko puta trafike i ona mi je funkcionalnija od načelnika. Pored osnovnih stvari koje možete kupiti u njoj, ima i kopir i kafe aparat, radi u radno vrijeme kako je navedeno i nikada nas nije izdala. Našeg načelnika ja nisam vidjela od početka mandata i užasnuti smo njegovim neprisustvom na radnom mjestu. Eto nije do trafike koju ja simpatišem, ali koga god da su stavili kao oponenta u anketi ja bih glasala za njega, samo da nije Tanović”, ističe gospođa Maida, stanovnica Grbavice.

Građani su čak poručili Tanoviću da ne izlazi ni kao glasač na izbore, jer nije zaslužio čak ni da odlučuje kao građanin o sudbini opštine.