Zbog neredovnog plaćanja dugova prema kompaniji Sarajevogas, Toplane Sarajevo nisu u mogućnosti upaliti grijanje svojim brojnim korisnicima. Agilni kakvi jesu, uposlenici ovog preduzeća su već pronašli nova rješenja za svoje korisnike.

“Došlo je do neke banalne i katastrofalne greške u samoj upravi Toplana, i dugovi prema Sarajevogasu nisu izmireni na vrijeme. To naše korisnike ne treba da zanima, jer oni redovno plaćaju račune i naša je stvar da popravimo ovaj problem. Nisu oni dužni da se mrznu zbog naših propusta, zbog čega smo odmah organizovali hitne timove koji će izaći na teren i pomoći građanima”, kaže Selmo Toplotić, šef sektora za pomoć korisnicima Toplana Sarajevo.

Svim korisnicima će danas tokom dana biti distribuirane dekice, kako bi mogli da se malo ugriju u svojim hladnim domovima.

“Kupili smo nove dekice, nismo željeli da uzimamo tamo neke polovne ko zna ko je to sve dirao. Još i sada ova korona, sve to mora biti hermetički zapakovano i sterilisano. Također, pripremili smo i dječije šarene dekice, od posebnih vlakana koji ne iritiraju dječiju kožu, kako bi djeca mogla dane provoditi pod njima. Poseban problem nam predstavljaju i škole, ali ćemo skontati i poseban kontigent dekica koje će koristiti tokom nastave”, dodao je Toplić.

Za sve korisnike treće životne dobi, Toplane su pripremile i kvalitetan par papuča kako se ne bi prehladili, jer svi dobro znamo da se svaki belaj navlači s nogu.