Na hitnom sastanku povodom problema koji su zadesili sarajevske toplane odlučeno je da od sada grijanje građanima bude puštano samo parnim danima. Do ove odluke je došlo uslijed smanjene isporuke plina prema toplanama, ali i štednje kako bi građani barem parnim danima imali tople radijatore. Ova odluka je na snazi do daljnjeg uz naznake da bi se ovaj sistem moga od sada redovito primjenjivati.

“Situacija je jako složena i mi smo morali pronaći neko rješenje koje će biti najbolje za sve. Mi imamo mogućnost da pustimo grijanje svaki dan, ali to će biti slabo i radijatori će biti mlaki. Dok sa ovim sistemom rada svaki drugi dan građani će imati vruće radijatore i moći će uživati u toplini svoga doma. Neparnim danima savjetujem im da se griju po kafićima ili tržnim centrima kojih u našem gradu ne fali. Mislimo da je ovo najbolje za sve i pozivam građane da nas razumiju i da se malo prilagode cijeloj ovoj situaciji. Vjerujte da nije do nas”, rekao je Siniša Pritisak, šef tima za isporuku grijanja u Sarajevu.

Gospodin Pritisak nakon iznošenja detalja ove odluke pričao je o ovom modelu kao stalnom rješenju za grijanje u Sarajevu.

“Mi razmatramo da ovako stalno bude s tim da će parnim danima grijati u jednom dijelu grada, a neparnim u drugom. Tako da uvijek možete otiči kod roditelj, prijatelja ili nekog trećeg ako taj dan kod vas nema grijanje. Mislimo da ćemo na ovaj način dosta uštedjeti, a građani neće skoro ništa ni primijetiti”, dodao je gospodin Pritisak.