Zbog testiranja dostave računa i obračunavanja potrošnje, Toplane Sarajevo su danas svim korisnicima dostavile račun sa zimskom tarifom, kako bi provjerili da li je sve spremno za novu sezonu.

“Kao što su naši građani upoznati, uskoro počinje zimsko obračunavanje grijanja, takozvani skupi računi kako se naši građani vole našaliti, pa smo mi odlučili da ovaj mjesec odradimo probu. Želimo testirati sve prije nove grijne sezone, da nam se ne dešavaju incidenti i promašaji prilikom distribucije kada dođe vrijeme za to”, kaže Rešad Termostat, šef odjela za obračun potrošnje u Toplanama Sarajevo.

Toplane su omogućile građanima da račun za ovaj mjesec prenesu u naredni, kako bi tada platili dva računa umjesto jednog.

“Ovo smo uradili čisto da bi izvršili aklimatizaciju građana na skupe račune. Znate ipak je šok kada nakon ljetnog perioda gdje plaćate nekih tridesetak maraka račun, odjednom platite 110 ili više, u ovisnosti od kvadrature stana koji posjedujete. Važna napomena da ovaj račun neće morati platiti u ovom mjesecu, već ga mogu prebaciti u naredni. Jeste da ti ne bude dobro kada moraš iskeširati 250 maraka za jedan račun, ali bolje i to nego da ih uhvatimo nespremne. Važno je i zbog poštara koji dostavlja, da se naviknu na dobacivanje stanara”, dodao je Termostat.

Kao mali znak pažnje, Toplane Sarajevo neće dostaviti puni iznos zimske tarife, već će on biti umanjen za čak 1.50 KM.