Ovih dana u Gradu Mostaru otvara na novonapravljeni most koji spaja Aveniju i Sutinu koji će uskoro biti pušten u promet. Velika briga je pogodila grad i njegove stanovnike, a to je kako će se nazvati ovaj most. Donosimo Vam Top pet prijedloga za naziv novog mosta u Mostaru:

5. Most Željka Samardžića
Koji mostarski pjevač bolje i redovnije puni mostarske kafane od Željka Samardžića? Ako već ne može i ne donosi se odluka da mu se podigne kip odmah pored Bruce Leeja u Parku Zrinjevac, onda barem možemo da dadnemo njegovo ime novootvorenom mostu.

4. Most Bake Sliškovića
Nema Mostarca i Mostarke u čije uši nije jednom ušlo to famozno ime. Blaž Baka Slišković. Čudo na terenu, čudo van terena. Sam svoj generalni pokrovitelj mostarskih kladionica i osoba. Nekoć igrao za Velež, sada trenira Zrinjski. Očigledno je da je Baka uvijek bio osoba koja je povezivala obje strane Grada Mostara, pa zašto ne da sad to radi putem vlastitog mosta?

3. Most Ljube Bešlića
Trenutačni gradonačelnik Grada Mostara koji je duže na vlasti nego Vladimir Putin u Rusiji ostavio je i ostavlja dubok trag na Mostar. Ružan, ali nedvojbeno dubok trag. Zar ne možemo da ga se riješimo napokon tako što ćemo mu dat ovaj most u zamjenu za drugog gradonačelnika?

2. Most Ace Bicikliste
Aleksandar Džakula, mostarskoj raji poznatiji kao Aco Biciklista bio je čovjek koji je, kako je sam naveo, izgubio i ženu zbog njegove ljubavi prema biciklu. Iako u starijoj dobi nije imao snage voziti bicikl, gurao je pokraj sebe. Baš kao što je slučaj sa Željkom Samardžićem; ako već ne može da dobije kip, zašto mu jednostavno ne dati most?

1. Još Jedan Most
Grad Mostar, kako mu samo ime govori, sastoji se od mnogobrojnih mostova. Od Titovog, Starog, pa sve do Lučkog, Carinskog mosta i Krive ćuprije, Mostar ima gomilu mostova, tako da Još Jedan Most i nije tako loša odluka jer, na kraju krajeva, mostovi su nam poznata tema i Još Jedan Most nije ništa novo.