Moderno doba lagano se miješa s tradicionalnim, pa danas imamo žene koje ne znaju automatski kuhati. Ako ste jedna od tih žena, donosimo vam Top 5 savjeta kako kuhati kada ne znate kako kuhati:

1. Učlanite se u grupu na Facebooku “Šta ste kuhali danas sa slikom”

U ovoj Facebook grupi će vas dočekati velikodušno, jer zapravo misle da ćete i
vi podijeliti neke recepte, a vi ste zapravo tu samo kako biste ukrali koju ideju. Članovi te grupe se zaista potrude pokazati kulinarska umijeća, nećete se razočarati.

2. Youtube

U ovoj situaciji i Youtube može pomoći. Uključite Youtube i pogledajte video na kojem neki izvrsni kuhar priprema vaše najdraže jelo, s pomno objašnjenim detaljima kad što dodati i u kojoj mjeri. Ne zaboravite da pratite svaki korak jer samo malo odstupanje može da upropasti okus vašeg jela.

3. Kuharica

Potražite u kući, možda imate staru kuharicu vaše prababe u kojoj se nalaze recepti koji su joj pomogli da sačuva vašeg pradjeda, ali pazite da, ako tamo piše “Mjera odoka”, to zaista mora biti odoka, nemojte se zavarati pa improvizirati, jer baba je znala kako se kuha.

4. Udajte se za kuhara.

Samim činom udaje za kuhara vi ste se oslobodile obaveze kuhanja ručka što nikada niste ni znale da radite. Poštedjeli ste se muka oko učenja, jer dok niste njega upoznali padalo vam je na pamet da ide po raznim kursovima kuhanja.

5. Dostava

U najgorem slučaju ako ipak niste sposobni i ne znate čak ni šporet da uključite, ne budite naivni tješeći sebe da to nije teško, ipak ne pokušavajte ništa već se
uhvatite telefona i nazovite dostave najbližeg fast fooda ili restorana. Tako ćete spasite sebe i vašu kuću i ukućane, te nećete ostati gladni, a ni nezadovoljni.