Svečani period biranja nove ili iste vlasti u Bosni i Hercegovini se bliži i po neslužbenim anketama i istraživanju vršenom na Facebooku posmatrajući objave potencijalnih kandidata i glasača, postoji veliki broj građana Bosne i Hercegovine koji planiraju da izađu na izbore i daju svoj glas nekoj od političkih opcija. Kako ne biste napravili takvu grešku, Šatro info vam donosi pregled top deset razloga zbog kojih ne biste trebali izaći na izbore ove godine.

1. Kupovina vlastitog stana i selidba od roditelja je peglancija, a trenutna ekonomska situacija te štiti od ovog, užasnog i tegobnog, životnog koraka. Zašto biste baš vi mijenjali te stvari. Dobro je i ‘vako.

2. Neprijavljeni rad na minimalcu je skroz okej opcija za nekoga koje završio fakultet prije šest godina i nema posao u struci.

3. Glasovi se svakako kradu na izborima i tvoj jedan glas ili neizlazak na izore apsolutno ništa neće promijeniti pa nema potrebe za tom vrstom peglancije. Vidjeli smo da se ništa ne može promijeniti kao što se nije promijenilo u Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Americi i tako to.

4. Koronavirus se rapidno širi svijetom i nema potrebe rizikovati da se gurate u redovima na biračkim mjestima. Da je u pitanju odlazak u kafanu to bi već bila druga priča. Odlazak u kafanu je ozbiljna rabota i mora joj se pristupiti maksimalno odgovorno, a izbori, ma hajde biće opet ‘naki’ izbori za dvije godine. Vazda su neki izbori.

5. Nedjelja je uvijek dan bez obaveza i tako treba i da ostane. Ovo nametanje izlaska iz pidžame jednom u dvije godine stvarno nije uredu i svoj građanski bunt protiv te vrste tiranije treba da se iskaže.

6. Viza za Njemačku će ti svakako uskoro biti gotova i onda jednostavno više bosanski problemi neće biti tvoja briga.

7. Sve je to svakako namješteno, već se zna ko će da pobijedi i čiji glasači će sigurno da izađu na izbore ove godine tako da tvoj glas ništa ne znači i neće ništa promijeniti. Svih skoro 50% birača koji ne izlaze neće promijeniti ništa.

8. Demokratija kao takva je prevara. Niko zapravo ne bira i nema utjecaj na bilo kakve rezultate, sve je to bjelosvjetska zavjera Bila Gejtsa i njegove 5G mreže i čipovat će nas.

9. Zdravstvo je na najvišem nivou u Bosni i Hercegovini u historiji čovječanstva na ovim prostorima, školstvo nikada nije bilo bolje, a ekonomska situacija se popravlja iz dana u dan. Nije potrebno ništa mijenjati.

10. Glasanje na izborima treba biti rezervisano za neke druge ljude koji imaju više znanja i sposobniji su od vas. Glasanje nije za sitnu buraniju koja živi od prvog do prvog.