Studentski dani su predivni dani u kojima imate previše vremena, super energiju i premalo novca. Doduše, to su generalno takvi dani osim u periodima kad se približi strašni jun, a vi niste kako treba ni dotakli knjigu tokom cijelog semestra. Nakon inicijalnog napada panike i stresnog grickanja noktiju, studenti počnu sebi da govore kojekakve stvari samo kako bi opravdali svoju ljenost i nesposobnost da odrade sve što trebaju na vrijeme. U nastavku vam Šatro info donosi pregled top laži koje studenti bez obzira na fakultet govore sebi kako bi preživjeli suočavanje s istinom.

1. Ma lagan je ovo predmet, ne treba se učiti – Koliko god predmet glup bio opet ne možete baš bez da znate o čemu se radi dobiti ocjenu za prolaza. Valjda. Bar ne biste trebali.

2. Šupljirat ću – Ni Sokrat vas ne može ponekad izvući kad pojma nemate,ne brukajte se bez veze.

3. Možda odgodi sutra ispit – A možda vam i dobra vila dođe na rame i kaže odgovore na postavljena pitanja. Šansa je mala, skoro nikakva, ali vi se tješite.

4. Možda me udari auto sutra pa me pusti kasnije da izlazim – Veća je šansa da će vas udariti auto nego što je da će vas Meliha pustiti da odgodite ispit.

5. Prepisat ću, imam đonove – Koliko puta ste položili ispit na način da ste apsolutno sve prepisali? Nijednom?

6. Zna Senada, ona će mi pomoći – Senada je pila po kafanama s vama. Senada pojma nema, Senada isto misli za vas. Ima da popadate obje k’o zrele kruške.

7. Ima rokova, zdravlje je bitno – Istina je da je zdravlje bitno. Na to trebate misliti kad se oblokavate po kafanama, umjesto da idete na predavanja.

8. Niko ne položi na prvom roku – Vaš odgovor je laž, sreća niste na kvizu onom gdje morate samo istinu govoriti, pali biste davno.

9. Naučit ću deset strana, potrefit će me nešto – Budući da je slučaj da vas na ispitu pogodi lekcija koju jedino niste učili, sumnjamo da ćete baš imati dovoljno nafake da sa 0.5% naučenog dobijete 55% za prolaz, ali vi pokušajte.

10. Možda mi na ime i prezime da dodatnih tridesetak bodova za prolaz – Ako se prezivate Izetbegović, možda. Svi ostali slučajevi, vjerovatno ne.