U novom filmskom ostvarenju o ratu u Bosni i Hercegovini pod nazivom “My War Gone By, I Miss It So” autora Anthonya Lloyda kao glavni glumac i producent će se pojaviti poznata holivudska zvijezda Tom Hardy.

Kako ekskluzivno saznajemo, ovaj glumac će glumiti jednog od dobro-loših momaka sarajevske ratne scene, Juku Prazinu.

“Autor je prenio svoja iskustva i ja sam pročitao knjigu. Unutra sam našao jednog tragičnog lika koji je učestvovao u odbrani grada, radio sa lokalnim stanovništvom, bavio se društveno korisnim radom, a pri svemu tome bio mnogo poštovan i cijenjen. Odmah sam rekao Anthonyu da želim da se uključim u ovu priču, te da igram ulogu tog tragičnog momka Juke”, rekao je Tom Hardy.

Kako saznajemo, zbog nemogućnosti dogovora sa bh. vlastima, te dobijanja dozvola za lokacije koje su im potrebne, film će se snimati u Bugarskoj gdje će biti lakše rekreirati jedan grad nego se dogovoriti sa lokalnom vlašću u Sarajevu.

“To je prepreka na koju smo odmah naišli. Ne ja per se, ali ljudi koji su pokrenuli dogovore oko lokacija. Doduše, nismo puno ni pokušavali. Kad smo probali ući u sistem ovlaštenja i nadležnosti u Bosni i Hercegovini, odustali smo već na prvom sastanku. Ništa nama tu nije bilo jasno ko je za šta zadužen i ko šta radi”, rekao je Lloyd.

Hardy se ipak najviše fokusirao na lika i davao samo komentare na njega, jer mu je mnogo interesantan.

“Istraživao sam malo ratne snimke koje sam mogao da nađem na Internetu i mnogo mi je zanimljivo to što je on bio lik koji je išao od sjaja do očaja, od najboljeg do najlošijeg i želim da pokušam to odigrati. Mislim da će biti dosta teško, ali daću sve od sebe”, dodao je Hardy.

Soundtrack ovog filma će biti “Srce piše suzama” od Dragana Kojića Kebe.