Renomirani estradni umjetnik, Marko Perković Thompson je za svoju novu turneju za prateće vokale pozvao Predsjednicu Hrvatske gospođu Kolindu Grabar-Kitarović.

Naime, njegova ideja je došla nakon pogledanog video materijala gdje Predsjednica pjeva njegov popularni vokalno-instrumentalni uradak Lijepa li si u kojoj je Predsjednica briljirala na dijelu “Herceg Bosno srce ponosno”.

“Poglavarka je pokazala zavidne glasovne sposobnosti i ja kad sam vidio to, odmah sam poželio da mi bude back vokal na koncertu. Jedna djevojka koja me prati je dala otkaz, otišla u Njemačku da radi k’o onaj fleger nekakav, pa mi je to malo sad zadalo muku jer smo već uštimali na probama sve pjesme”, rekao je Marko Perković.

Pjesme u kojima mu je najpotrebniji dobar ženski prateći vokal su: Geni kameni, naravno Lijepa li si, ali možda i najbitnija i ona koja najviše promiče evropske vrijednosti Iza devet sela, koju je Abba nekih tamo šezdesetih, sedamdesetih ukrala od Thompsona.

“Moje pjesme su vokalno zahtjevne, tako da su mi prateći vokali pod moranje. No, ono što je dodatna vrijednost jeste da je Predsjednica ‘vako i na oko fina pojava he he. Tako da ide ugodno s korisnim”, dodao je Perković

Na kraju, zaključak je bio da ukoliko ne mogne cijelu turneju, najbolje bi bilo da se pojavi na koncertu u Mostaru kako bi promakli što više evropskih vrijednosti.