Estradni umjetnik Marko Perković, poznatiji pod nadimkom Thompson odlučio se za tržišnu reorijentaciju.

Naime, kako je rekao, Hrvati sve slabije posjećuju njegove koncerte i on nije zadovoljan sa tim, te će uskoro proširiti polje djelovanja i početi raditi koncerte za Bošnjake.

“Hrvati se nešto slabo furaju više na Hrvatsku stvar. Sve više slušaju neku međunarodnu muziku i srbijanske turbo folk zvijezde, a zaboravljaju korijene i gene kamene. Ja pravim koncerte, a sve manje ih dolazi. Zaboravili su ko je pjevao Čavoglave kad je bilo najteže. To jednostavno nije ok, jer sam tako i ja mogao njih zaboraviti, a nisam”, rekao je Thompson.

Kako kaže, vidio je potencijal zbog demografije Bošnjaka koji su razruđeni, ali ih ima svugdje, pa će tako sada da uradi i neke nove pjesme koje bi se prilagodile novoj ciljnoj grupi.

“Ja sam to malo promašio s ideologijom. Definitivno sam trebao ili srpsku ili bošnjačku uzeti. Gledam nešto Ceci i Merlinu ide mnogo bolje nego meni. Osim toga, ovo što se radi po dijaspori, puno je više Bošnjaka tamo, jer su to protjerali Srbi u ratu, sram ih bilo, a mi Hrvati nismo imali ništa s tim. Al’, dobro, tamo su honorari u eurima, a i bolje ljudi žive brate, eto šta im fali što su otišli – ništa”, dodaje Perković.

Ekskluzivno smo dobili prvih sedam pjesama koje će se naći na prvom albumu koji će nositi naziv prema prvoj pjesmi “Zastava se vije Busuladžić Muje”. Ostalih pet koji će se nalaziti na albumu je renomirani umjetnik ostavio kao iznenađenje. Pjesme su:

Zastava se vije Busuladžić Muje

Srdžba komandanta Cace

Moj Bakire predsjedniče mio, jesil’ skoro u Cazinu bio

Dolazak Bošnjaka

Sebija u majke najmilija

Nemoj sine nikad preko Drine

Mi smo SS, biće vama kres

Bojna na Žuč