Na današnjoj proslavi Dana Republike Srpske, Aleksandar Vulin, ministar odbrane Republike Srbije, primio je priznanje za ženinu tetku iz Kanade, Miru Milić, za najznačajniju stranu investitorku.

Naime, ova gospođa je dala 205 hiljada eura ministru Vulinu i njegovoj supruzi za kupovinu stana na Zvezdari u Beogradu, jer je mladi bračni par imao samo 40 hiljada eura od 244.620, koliko je vrijednost stana i parking mjesta na ovoj lokaciji.

“Prepoznali smo ovaj najbolji oblik patriotizma i pomoći našem narodu koji se najčešće bori da se ostvari kao vlasnik stana. Gospođa tetka iz Kanade je dala svoj nemjerljiv doprinos razvoju Republike Srbije, ali samim tim i ostanka srpskog naroda na ovim prostorima. Zato joj se zahvaljujemo i ovim priznanjem odajemo počast ovakvim Srbima i Srpkinjama koje su dale mnogo za boljitak srpske omladine i mladih bračnih parova”, rekla je Željka Cvijanović, Predsjednica Republike Srpske.

U svom obraćanju, nakon primanja priznanja za tetku, ministar Vulin je naglasio koliko mu je značila pomoć tetke pri kupovini stana.

“Supruga i ja smo bili mlad bračni par kojem je trebala pomoć. Od bijedne poslaničke plate koja je iznosila 900 eura mjesečno, mi nismo mogli sastaviti da kupimo ni šupu u Beogradu, jer Beograd je znate skupo mjesto. Tu je priskočila naša brižna tetka i dala 205 hiljada eura, po koje sam ja morao ići desetine puta u Kanadu, da bih legalno prenio tu cifru u kešu preko granice. Sada mi uživamo u plodovima tetkine investicije, a ja sam napredovao u karijeri. Stoga, hvala joj mnogo na tome i hvala zvaničnicima Republike Srpske što su joj dodijelili ovo priznanje”, kazao je ministar Vulin.