Nakon višedecenijskih prepirki oko kanala na hrvatskom jeziku, Dragan Čović se odlučio poduzeti konkretne korake. Televizija Herceg-Bosne će biti zvanični kanal Hrvata u BiH.

“Ono što je sigurno, iako smo kupili KISS TV, da će sjedište televizije biti u konačnici u Mostaru. Cilj nam je u svakom vidu obnoviti simbole Herceg-Bosne i njen naziv. Samim tim, zbog simbolike, televizija će biti smještena u prostorijama Heliodroma u Mostaru. Također, televizija pored toga što će pratiti hrvatski program, te da će sve u sklopu njega biti vezano za Hrvate, gajit će tekovine naše pradomovine Herceg-Bosne”, rekao je Dragan Čović.

Trenutno su u fazi regrutiranja ljudstva, tako da će se obratiti svim Hrvatima koji su trenutno na drugim televizijama.

“Što se tiče konkursa, osobe koje budu aplicirale za posao, isključivo moraju biti Hrvati. Radno iskustvo nije obavezno, mi ćemo im dati instrukcije. Također, povući ćemo sve ostale Hrvate iz drugih medija, kako bi ih okupili na jedno mjesto. Nadamo se da će ovo biti početak ponovnog oživljenja, nečega što se zove Herceg-Bosna, te tako, korak po korak, vratiti našu zajednicu na staze na kojima je bila”, dodao je Čović

Televizija će imati crni logo sa slovom U na sredini, kako bi izborio svoju unikatnost među ostalim postajama.