Nakon što je SDP ponovo imao kongres za glasanje o tome šta će i kako će dalje, stigla je jedna zanimljiva ponuda najpoznatije produkcijske kuće za sapunice na svijetu. Meksička Televisa Presenta je ponudila cijenu koju je teško odbiti.

“Mi već 30 godina držimo prvo mjesto u svijetu po pitanju televizijskih sapunica, ali smo trenutno skontali da se vrtimo u krug i da nemamo ideja. Već neko vrijeme aktivno tražimo sadržaj koji bi mogao napraviti revoluciju i konačno smo ga pronašli. Jedan naš kolega koji je porijeklom iz Bosne i Hercegovine je predložio da malo pratimo političku situaciju u njegovoj zemlji, te da tamo ima dobrog materijala za rad. Kada smo dublje istražili, shvatili smo da ima toliko potencijala da smo onda pali u dilemu šta da kupimo. S obzirom na to da je SDP najaktuelniji u posljednje vrijeme po debaklima, odlučili smo se na njih”, rekao je Huan Antonio Rodrigez, producent.

Nerminu Nikšiću je ponuđena nestvarna cifra u iznosu od 15 miliona eura da proda SDP. Potpisivanjem ugovora bi prepisao sva autorska i izvođačka prava ove stranke.

“Možda je ovo jedini način da se SDP izvuče iz situacije u kojoj se našao. Vlast nam slabi, članovi nam odlaze a prihodi su sve manji. Svakako samo pravimo neke mlake skandale i polugluposti, smatram da bi prodaja SDP-a bila pravi potez. Za ove novce bi se svi mogli finansijski izvući, a oni bi u budućnosti određivali ljude koji bi se kandidovali, te kreirali drame koje bi se dešavale”, istakao je Nikšić.

Ugovor također zahtjeva da se Damir Nikšić ponovo vrati u stranku, obzirom da je on bio okidač na proteklom kongresu zbog čeka je i Televisa Presenta odlučila da kupi SDP.