Večeras je na rasporedu finale Lige prvaka u kojem će na kraju teške sezone snage odmjeriti Manchester City i Inter našeg Edina Džeke. Obzirom da će se finala uživo prenosit na kanalima Arena sporta korisnici Telemacha ostat će uskraćeni za prijenos. Međutim iz kompanije Telemach poručili su svojim korisnicima da se ne brinu i da su za njih osigurali radio prijenos utakmice.

“Arena sport nas je zavila u crno jer otkako su prekinuli suradnju sa nama izgubili smo toliko korisnika. Sada su nas mnogi kritikovali što nećemo imati prijenos finala Lige prvaka, ali mi smo se dosjetili jednog briljantnog rješenja. Mi ćemo našim korisnicima osigurati radio prijenos utakmice tako da će svi moći uživati. Nema smisla da korisnike ostavimo bez prijenosa jer ipak igra naš Edin Džeko, a svi znamo koliki je on idol nacije”, rekao je Alem Signal, šef tima za radio prijenose u kompaniji Telemach.

Građani su zahvali kompanije Telemach na prilici da ipak prate finale Lige prvaka.

To neće biti obični radio prenos. Mi ćemo našeg čovjeka staviti i upaliti mu neki strim da gleda, on će onda komentirati i prenosit slušaocima na radiju šta se dešava. Na taj način građani će imati osjećaj kao da su tamo i istinski uživati u ovom finalu. Nadam se da će građani uživati i ponovo nam ukazati povjerenje”, dodao je gospodin Signal.

Iz kompanije Telemach poručili su da je ovo samo prvi ovakav projekat, a ako se pokaže kao uspješan građani sljedeće sezone mogu očekivati radio prijenos svih važnih sportskih događaja koji se emituju na Arena sport kanalima.