Večeras je na rasporedu možda i najvažnije utakmica sezone. U Londonu će u finalu Lige prvaka snage odmjeriti Real Madrid i Borussia Dortmund. Međutim, mnogi građani BiH neće imati mogućnost da ovaj meč gledaju putem TV prijenosa. Kako bi barem malo nadoknadio propušteno Telemach je za svoje korisnike obezbijedio tekstualni prijenos finala Lige prvaka.

“Utakmica se prenosi na Arena sportu, a ako što već svi znaju mi te kanale nemamo u ponudi. To su neke više stvari na koje mi nemamo uticaja i zbog toga smo odlučili da ih više ne emitujemo. Zbog toga su mnogi građani BiH uskraćeni za neka od najboljih sportskih takmičenja pa samim time i za ovo finale koje se igra večeras. Ipak kako ne bi bili skroz van dešavanja mi ćemo za naše korisnike obezbijediti jedan tekstualni prijenos finala”, rekao je Aldin Konekcija, direktor sportskog sektora u Telemachu.

Gospodin Konekcija objasnio je za naš portal i kako bi trebao ovaj tekstualni prijenos da izgleda.

“Svi koji budu željeli da gledaju ovaj tekstualni prijenos neka večeras u 21:00 upale svoje televizore na kanal broj 189. Tu ćemo napraviti pravi malo show sa bojama i fontovima prije početka utakmice. Tokom utakmice svaki značajni događaj će biti ispisan na ekranu i korisnici će to moći pročitati. Doveli smo nekoliko pisaca koji će opisivati situacije tako da naši korisnici dobiju osjećaj kao da su na utakmici. Tekst će ići u linijama i vjerujemo da će ovo biti jedan jako uspješan projekt. Ukoliko se ispostavi kao dobar potez građani od sljedeće sezone mogu očekivati tekstualni prijenos svih takmičenja koja nemamo u ponudi”, dodao je gospodin Konekcija.