Iako je nova sezona Engleske premier lige pred vratima mnogi ljubitelju najvažnije sporedne stvari na svijetu u našoj zemlji će biti uskraćeni za direktne prijenose utakmica. Kompanija Telemach gubitkom prava prikazivanje Arena Sport kanala uskratila je svoje korisnike i za gledanje Engleske lige, ali iz ove kompanije građanima su ponudili dostojnu zamjenu.

“Iako građani nemaju gdje da gledaju novu Englesku ligu na našoj mreži mi smo ipak odlučili da ih nekako usrećimo. Umjesto nove sezone mi ćemo prikazivati prošlogodišnju i tako bar malo utažiti želju za fudbalom svojim korisnicima. Svi pravi ljubitelji fudbala moraju priznati da je prošla sezona bila itekako kvalitetna i da je vrijedi pogledati još jednom, a tu priliku imaju samo naši korisnici. Utakmice ćemo puštati u regularnim terminima tako da gledaoci neće ni primijetiti da ustvari gledaju reprize, a pored same lige reprizirat ćemo i oba Engleska kupa”, rekao je Slavko Ofsajd, nadzornik sportskih kanala u kompaniji Telemach.

Građani BiH koji su korisnici Telemacha oduševljeni su ovom idejom iz kompanije i smatraju da je to puno bolje nego gledati novu sezonu.

“Prošla sezona je po mom mišljenju bila najbolja do sada. Borba se vodila do zadnjeg kola i nije nedostajalo uzbuđenja. Ko zna kakva će ova sezona biti i hoće li biti u pola uzbudljiva ko prošla. Zbog toga smatram da je gledanje reprize prošle sezone puno bolje, a obzirom da koristim Telemach ni nemam drugog izbora. Jedva čekam da počne i da sve utakmice doživim kao da mi je prvi put”, rekao je Ajdin Taktika, ljubitelj fudbala iz Travnika.