Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, Milan Tegeltija, najavio je izlazak svoje prve knjige pod nazivom “Veslanje”, za koju već vlada veliko interesovanje, bavit će se tematikom koju proživljava već nekoliko mjeseci.

“Mene su razvukli na lomači zbog banalnosti za koju uopće nisam kriv. Ali hajd’ to nije ni bitno, bitna je poenta koju sam ja izvukao iz kompletne situacije. Moram vam se pohvaliti da se jako dobro snalazim k’o pisac, te da se omišljam da promijenim profesiju. Knjiga je svedena na 250 stranica, iako je bilo materijala za duplo više, ali su mi izdavači rekli da se treba smanjiti zbog čitanosti, što sam u konačnici i uradio. Bilo je teško skratiti za pola ali sam uspio nekako”, ekskluzivno je za naš portal rekao Milan Tegeltija.

Knjiga će se naći u svim knjižarama u Bosni i Hercegovini, a planiran je i prevod na nekoliko stranih jezika.

“Trenutno se radi i prevod na Španjolski jezik, kako bi se mogla prodavati i po Pirinejima i Južnoj Americi. Knjiga je skup izgovora kako efikasno skrenuti pažnju na drugi problem i sebe od krivca pretvoriti u nevino janje, koji ne bi ni mrava zgazilo. Također se dotičem problematike medija i kako njih optužiti za sve. Vjerujem da će mnogima biti jako korisna”, dodao je Tegeltija.

Pored ove knjige, planira napisati još nekoliko naslova, koji će se baviti sličnim tematikama. U planu je i trilogija knjige “Sude moj”, koja govori o uspješnoj zloupotrebi ove pozicije, “K’o tebi”, naslov koji će biti enciklopedija kako uspješno potražiti štelu bez da iko skonta, te knjiga “Il’ si proš’o il’ si pao”, kao motivacijska poruka svima koji pokušaju uložiti sve svoje resurse, poznanstva i talente kako bi počinili neko krivično djelo i trajno se obogatiti. To je priča o ljudima koji su spremni staviti na kocku čak i slobodu, kako bi dotaknuli zvijezde.