Kriza na Bliskom istoku bi konačno mogla dobiti trajno mirovno rješenje. Iako su sve svjetske sile pokušale pronaći rješenje, ishod nije bio pozitivan ali jedna posebna grupa ljudi će sutra ponuditi svoj odgovor.

“Nas sedmorica koliko nas ima na ovom štandu smo danima ovdje pili kafu, vijećali i razmišljali kako da se taj rat na Bliskom istoku konačno završi. Jučer smo došli do zvaničnog rješenja i sutra ćemo ga zvanično predstaviti javnosti i mislimo da je to to. Ferid i Nihad su činjenica ponudili ključne odgovore na pitanja i sada trenutno sumiramo sve zaključke koje ćemo predstaviti i definitivno promijeniti tok čovječanstva”, navodi taksista Nijaz Pelić.

Ova ekipa taksista je poslala hitan poziv svim čelnicima međunarodne zajednice, koji su najavili svoj dolazak na ovo hitno obraćanje.

“Nema ko neće tu biti od svjetskih lidera, jer svi žele da čuju konačno rješenje. Apelujemo građanima da će sutra doći do obustave saobraćaja jer očekujemo slijetanje oko pedesetak aviona na aerodrom sa zvaničnicima, koji će sa policijskom pratnjom proći kroz grad pa će biti obustava. Prezentaciju ćemo naravno održati na našem štandu i trebaju svi da nam dođu na noge, ipak smo mi skontali rješenje, a ne oni”, dodao je Pelić.

Taksisti će također svoje protraćeno vrijeme od proteklih par dana, masno naplatiti svakom učesniku koji će se pojaviti sutra posebno, a rekli su da je plaćanje moguće izvršiti u bilo kojoj valuti.