Šokantna priča nam dolazi iz Sarajeva, gdje je M.H. 41 izgubio posao kao taksista u Sarajevo Taksiju, nakon što je grubo prekršio statut ovog udruženja i time izgubio licencu.

“Moje kolege i ja ga već neko vrijeme posmatramo na štandu, kako se ophodi prema mušterijama i to, ali neki dan kada smo čuli na kakvu je vožnju pristao, morali smo reagovati. Inače je on tako malo kulturan momak, fino pozdravi sve mušterije, raspriča se i onda nama prave problem kada uđu jer očekuju isto. Nemoj me ba peglati uđi, reci adresu i šuti, a za to je sve on kriv. Ali hajde dobro to, nego nam je počeo i obarati kriterije”, navodi dotični Nijaz, jedan od vozača na ovom štandu.

Nedavno je M.H. 41 navodno pristao na vožnju na koju nije smio, i tako ugrozio kompletnu djelatnost i dignitet ostalih vozača.

“Mi smo tu na štandu kod bolnice Koševo, i sada dolazi gospođa i pošto je on prvi u redu, pita ga može li do Budakovića. To je brat bratu dvije minute udaljeno i ne može vožnja biti preko tri marke. Ja njega slušam, evo on je tu gdje ti stojiš dakle nema dva metra sve dobro čujem, kako govori ma može gospođo nema problema. Mi ostali se sagledali, hladno frajer uze vožnju koja se uzimati ne smije. I šta mi sutra da radimo?! Da vozamo ljude po tristo metara jer nam on obara standard?! Odmah smo ga prijavili”, dodao je Nijaz.

Ovo grubo kršenje pravilnika da taksista ne smije prihvatati vožnju ispod 10 KM, primoralo je nadzorni odbor udruženja da mu oduzmu licencu i trajno zabrane rad u bilo kojoj profesiji.