Nakon objavljenog Izvještaja Evropske komisije o BiH, građanima naše zemlje se obratio Johannes Hahn, Komesar za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju. Kako titlovi na video obraćanju nisu baš najbolje urađeni, Šatro info vam donosi tačan prevod.

“Dragi Bosanci i Hercegovci, iz svih plemena. Od 2016. godine ste nešto k’o počeli i raditi, pa makar to bilo mazanje očiju k’o ona Vučićeva Brnabićka. Drago mi je što ne učestvujem u čitanju onih gluposti što ste pisali u aplikaciji, jer to kod nas rade ovi neki manje bitni praktikanti, pa onda pišu zaključke koje revidiraju malo više bitni aplikanti, a onda mi čitamo sažeti izvještaj. Naravno, podijelimo se međusobno, jer to jedan insan ne bi mogao sam.

U sklopu ovog procesa, prečešljaćemo svaku sitnicu koju ste nam slagali i onda ćemo vam to fino izložiti, jer nam je poprilično dojadilo da nas zovete ‘glupim strancima’, pa samo da vam ukratko pokažemo da oči možemo otvoriti onda kad to želimo i da ih zatvaramo samo da ne bi dizali frku oko vas šakice jada, od koje će ionako, prije nego što uđete u EU, pola već da radi u Njemačkoj, kao njegovatelji.

Kako ste usvojili onu reformsku agendu, haman k’o da se nešto i naziralo da ćete makar prići zelenoj grani, ali ne lezi vraže, eto ti izbora i svi su ovi vaši počeli da spašavaju guzice jedan po jedan, vraćajući se na šta drugo nego – rat. Jer, kako kaže stara kineska poslovica: ‘Zajebi EU kad ti nisi na vlasti’.

Kad će vam više biti jasno da će vam, uz svu priču kako ćete postati robovi Evropske Unije ako uđete, ipak biti bolje da ste robovi zemalja koje poštuju makar neka ljudska i radnička prava, iako pomalo selektivno, ali daleko bolje nego što to rade Republika Srpska, Federacija BiH i svi kantoni u njoj. Dobro bi vam bilo da se više pustite te priče oko Srba, Bošnjaka i Hrvata, jer ste glupi i zaguljeni k’o mazge. Evo vam Belgije, pa vidite kako lijepo ljudi žive, a nisu ništa manja gamad od vas, al’ pametni. Udri multi-kulti i sve lijepo k’o lijepo.

Također, molim vas da više ne kradete na izborima, a iako već uradite to, dajte barem onda konstituišite vlast za malo, eto malo manje vremena nego što ste upitnik popunjavali. Također, vidite da ovog Čovića riješite. Ako treba oslobodite poreza sve hotele u Međugorju i sve kladionice za narednih 450 godina.

Mi ćemo nastaviti trpati pare u Bosnu, jer je dovoljno mala da to Uniji nije nikakav trošak, zažmirit ćemo na pronevjere i pranje para, ali samo da to bude makar malo pristojno i diskretno. Realno, hoćemo mi vas, jer u suprotnom bi mogla da dođe neka Saudijska Arabija i da nam postavi rakete u sred Evrope, a to se ne bi svidjelo nikome, pa čak ni ovim muslimanima, jer smo vidjeli da vole pivu više nego Njemci.”

Video sa pogrešnim titlovima možete pogledati ovdje.