Dok cijeli svijet daje podršku Ukrajini u borbi protiv ruske invazije, nekolicina građana Bratunca pored Srebrenice odlučila je dati podršku Vladimiru Putinu. Na opšte iznenađenje svih 15 članova koji su prisustvovali skupu podrške Rusiji dobili su zahvalnice koje je lično potpisao gospodin Putin i tako ima odao poštovanje za ovaj hrabar čin.

“Cijeli svijet je protiv mene i Rusije, a mi ne radimo ništa što je protuzakonito. Samo želimo da vratimo našu Ukrajinu nama. Teško se boriti sam i bez igdje ikoga. Zato me je i iznenadio skup podrške u Bratuncu i želio sam se tim ljudima nekako zahvaliti za sav uloženi trud i hrabrost. Teška su vremena došla, ja sam dao svom suradniku da smisli neku poruku koju sam ja lično potpisao i poslao u Bratunac kao i mali znak pažnje u vidu flaše najbolje ruske votke”, rekao je Vladimir Putin, predsjednik Rusije.

Građani koji su sudjelovali na skupu podrške ostali su pozitivno iznenađeni kada je poštar pozvonio na vrata.

“Drago mi je što nas se sjetio i zahvalio nam na podršci. Sa druge strane žao mi je što se trošio jer ipak su oni u ratu, a tu je svaki dinar bitan. Ovu zahvalnicu ću uokviriti i staviti iznad kreveta u spavaćoj sobi, a votku ćemo popiti kada mi se sin bude ženio. Još jednom se zahvaljujem gospodinu Putinu i najavljujem da će ovakvih skupova biti još. Pored mene svih 14 ljudi je uvjereno da gospodin Putin radi ispravnu stvar”, rekao je organizator skupa podrške Rusiji koji je želio ostati anoniman.