Nakon što je objavljen snimak na kojem Delegat Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Admir Hadžipašić od ženske osobe traži seksualni odnos u zamjenu za posao, u Stranku demokratske aktivnosti, učlanjuje se sve više muškaraca.

“Mi smo sjedili u centrali, pričali nešto oko strategije za predizbornu kampanju kad je došla naša sekretarica Saćima i rekla nam da joj treba pomoći da isprinta još pristupnica, te da se na ulazu uhvatio red od jedno 50, 60 mlađih momaka koji čekaju da potpišu pristupnicu. Ja inače ne bih pomagao sekretarici da radi, jer ja kao predsjednik stranke valjda ne treba da printam i potpisujem papire, ali mi je stvarno bilo čudno šta se to dešava, pa sam to uradio”, kazao je predsjednik stranke, Nermin Ogrešević.

Kako saznajemo, ovakav priliv novih članova nisu imali od osnivanja i odvajanja od Stranke demokratske akcije. U ASDA su iznenađeni, ali neko vrijeme nisu razumjeli o čemu se radi. Naši novinari su izašli ispred centrale i pitali mlade momke zašto tako masovno pristupaju stranci.

“Ja sine kad sam čuo da se ovdje more naći posla i još nešto i ušićariti he he ono drugo, pa ja sam shvatio da za mene nema boljeg mjesta već ova stranka. Brete, mene nešto ne ide sa ženskima, ja ti to slabo sve, ne umijem brete, pa ne umijem. Eno čo’jk fino ima i svoj pos’o i još nalazi drugima za određene usluge. Meni je vala to stvarno za nevjerovat’ i hoću i ja da probam“, rekao je Fikret Nejebica iz Cazina.

Predsjednik Ogrešević je pohvalio Hadžipašića na dobroj promociji stranke.