Već i ptice na grani znaju koliko je sporo pravosuđe u našoj zemlji. Koliko god kompleksan predmet “Respiratori” bio već sada prijeti da uđe u historiju BiH, ali i svijeta. Nakon nekoliko stotina nastavaka suđenja premijer Novaliću i njegovim pomagačima oko sporne nabavke sto respiratora ovaj predmet ozbiljno se približio prvom mjestu po broju nastavaka koje za sada drži serija Mala nevjesta.

“Sve je to do Suda BiH, oni misle da ja imam vremena po cijeli dan ovdje da sjedim i ništa drugo da ne radim. Hajde fino odlučite, ako sam kriv da se izvučem nekako i spasim zatvora ili ako nisam da se razilazimo svako svojoj kući. Vidite da već prijetimo da skinemo Malu nevjestu s prvog mjesta po broju nastavaka, a svi znamo koliko je ta serija trajala. Toliko dugo da su je tri generacije jedne porodice gledale. Stvarno više nema smisla ovo odugovlačenje Sude BiH”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.

Nakon ove ljutite izjave gospodina Novalić oglasio se i Sud BiH koji nije krio svoje oduševljenje zbog mogućeg prestizanje Male nevjeste.

“Kada smo već došli do ovog dijela zašto sada posustati? Trebamo izdržati do kraja i napokon skinuti Malu nevjestu s trona. Nadam se da ćemo u tome i uspjeti. Tako bi još bolje ispromovirala našu zemlju u svijetu. Sve aktere ovog suđenja, pa i premijera Novalić pozivam na strpljenje. Pred ciljem smo i još nam samo malo fali da sjednemo prvo mjesto po broju nastavaka u cijelom svijetu”, rekao je Arfan Presuda, sudija u predmetu “respiratori”.