Sudar koji se prije nekoliko dana dogodio u Sarajevu u blizini Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u kom su učestvovala dva tramvaja predstavlja Božiju opomenu koja je stigla direktno sa nebesa i opominje sve vijernike i nevjernike diljem Kantona Sarajevo da je došao trenutak pokajanja.

“Bog je svoje rekao, a na narodu je da odluči da li će slušati ili neće slušati. Vrijeme je da se opametimo i da počnemo raditi stvari kako treba. Mnogi se pitaju zašto je Svemogući odabrao baš vozilo GRAS-a za ovakvu opomenu. E pa ja ću vam sad svima objasniti. Bog nas opominje da ovom javnom preduzeću radi previše nekvalifikovanih i generalno ljudi koji ne bi trebali da budu tu, a svakodnevno dolaze i postoje, a za svoje postojanje primaju ogromnu platu i imaju sve beneficije rada u državnim njedrima. Ovakvo stanje je u GRAS-u godinama ali sve je kulminiralo kad su zaposleni novi kontrolori karata. Bog nam jasno govori da je potrebno da prestanemo koristiti ovu novu, đavolju, tehnologiju i da ponovo počnemo koristiti prvobitne tramvaje koji su postojali u Sarajevu prije stotinjak godina. Da smo trebali da se ovoliko bavimo tehnologijom i da je ovako razvijamo, pa to bi čovjek u pećini uradio davno, a ne sad nakon hiljada i hiljada godina evolucije. Vrijeme je da se vratimo tradicionalnim vrijednostima” – izjavio je za naš portal online religijski konsultant Emir Bgm Vjernik.

Ovakvi sudari su u Sarajevu postali redovna vijest, te se građani glavnog grada Bosne i Hercegovine više i ne uzbuđuju pretjerano zbog ovakvih scena.