Nova sezona teških krivičnih djela je uveliko započela u našoj zemlji, a samim ti i nove akcije koje donosi Sud BiH, te da za one najvrijednije obezbjedi ekskluzivne popuste.

“Sud BiH se može pohvaliti da je jedna od najproduktivnijih insitucija u državi, obzirom da kriminal cvjeta iz dana u dan. Sitna krivična djela uopšte ne računamo ove sezone, te smo sve svoje kapacitete preusmjerili na teška krivična djela, jer su oni postali jako masovan trend u zemlji. Brojni su korisnici naših usluga, kako oni stariji što ih mi u žargonu zovemo veterani, tako i ovi početnici, koji žele da se dokažu te pronađu svoje mjesto na gusto nabijenom kriminalnom nebu”, rekla je Nejra Zakon, šef odnosa za popuste za teška krivična djela Suda BiH.

Ovogodišnji popust je jako šarolik, te nudi mnoge kako samostalne tako i combo pakete, u ovisnosti od djela. Kompetentni kadrovi prate koje su to najmasovnije kombinacije u kriminalu, te na osnovu toga kreiraju kombo pakete.

“Ove godine smo stavili popust na kaznu u iznosu od 15% na krivično djelo teški pokušaj ubistva, nasilja u porodici te zlostavljanja. Što se tiče combo paketa, oni su najaktuelniji ove sezone, obzirom da se predstupnici masovno odlučuju na višestruka djela. Najaktuelniji paket ove sezone nosi naziv ‘Malo lOud’, te u njemu dobijate popust od 30% ukoliko ubijete oca i pokušate ubiti komšiju, zatim paket ‘Laki je malo nervozan’, gdje dobijete popust od 25% na višestruki pokušaj ubistva i masovnu pucnjavu. Raduje nas što je interesovanje veliko, te ćemo se truditi da svi dobiju iste pogodnosti”, dodala je Nejra Zakon.

Kriminal kao najmasovnija grana u BiH, postaje sve popularnija profesija, tako da vjerujemo da će mnogima ovi popusti znatno olakšati njihov boravak u zatvoru.