Bez obzira na to da li ste prekinuli nedavno kres kombinaciju staru mjesec dana ili dugu SkoroSmoSeVjenčali vezu, potrebno je da imate period vraćanja u samački život i navikavanja da sada kad ste nervozni ne možete nazvati tu osobu ili da joj otersate ili da zajedno radite na liječenju frustracija.

Odmah da se razumijemo, laganja sebe i drugih riječima “nije bitno, dobar sam” nemojte pokušavati ovdje. Čak iako ste raskinuli sa Antikristom lično, logično je da ćete imati fazu navikavanja i želje da ga zovete iz kafane i derete se u Sinan Sakić stilu. I to je okej. Bitno je samo da ne ostanete u toj fazi, a mi ćemo vam reći kako da to ne učinite! Bitno za naglasiti je da vas Šatro ohrabruje da radite ove, za vaše mentalno zdravlje, pametne stvari.

1. Kafana je prijateljica i ona razumije
Sasvim je okej da vaše ostatke nakon veze kupe šankeri i dobro poznati konobari u birtijama diljem grada. Ono što vam mi preporučujemo jeste da ne idete na mnogo različitih mjesta već sjedite u jednu kafanu u kojoj su vas već vidjeli u ispovraćanom izdanju i laganini udarite po rakijama.

2. Srat ćete znanim i neznanim o bivšem/bivšoj
Normalno je da nakon raskida izbacite sav prljavi veš pred znane i neznane ljude s kojima dođete u kontakt. Vaša veza nije više intimna i nema potrebe da se bilo šta što je nekad bilo “samo za vas dvoje” više tako čuva. Pričajte o tome kako je plakao nakon seksa, kako mu je mali ili kako ona nema sise. Okej je i lagati. Donekle.

3. Obavezno ćete ih nazvati
Znamo, on je idiot i prevario te, ona je kretenuša i mentalno te je zlostavljala, sve mi to znamo, ali u jednom trenutku u post-raskidnom periodu osjetit ćeš potrebu da se javiš toj drugoj osobi. Mi smo već odustali od namjere da te odgovaramo, tako da, bravo, tako treba, zajebi se opet, pa nećeš više.

4. Oproštajno oproštajni finalni seks je totalno okej
Nagoni prorade, skontate da nije baš lako pronaći nekog drugog, a i ono on/ona vas poznaje pa ne morate baš toliko temeljito da depilirate bilo šta, a ni da se pravite kako vam je misionarska ludilo. Naravno, seks sa bivšim nikad neće biti pregenijalna radnja za pohvaliti jer ako je dobro jebiga, bivši vam je, ako je loše, upravo ste se seksali sa bivšim. Loše.

5. Prijatelji su psiholozi
Vašim prijateljima i prijateljicama ćete pokazati svaki skrinšot svega što je ikad pogrešno uradio, a onda ćete naredna tri i po sata razglabati o temi njegovog zaboravljanja vaše mjesečnice. Ne, vašim prijateljima nije zabavno da ovo rade ali će to raditi zbog vas. Volite ih zbog toga.

6. Ošišat ćete se
Ako se niste ošišali/ofarbali niste ni raskinuli kako treba i ovo treba biti znak za uzbunu vašim prijateljima da taj odnos nije završen. Napomena: generalno ovo pravilo se više odnosi na ženski rod.

7. Uhodit ćete nju/njega na društvenim mrežama
Tako je, bit ćete uhode i osjećat ćete se kao posljednje govno zbog toga ali Bože moj, život je borba, a informacije su zlato.

8. Slušat ćete turbofolkiće s dna kace
Šta je tu je, niko se nije ni napio ni čašu slomio, a ni nekog pošteno prebolio bez žestokih versa Ace Lukasa, Stoje, Šabana i Milice Pavlović.