Student Enes Index iz Tuzle koji je došao u Sarajevo na studij postao je svjetska senzacija preko noći nakon što je njegov video o rastu nudli iz uha postao hit na internetu. Naime, ovaj student se jedno jutro probudio s ušima punim nudli koje je svakodnevno jeo od prve godine fakulteta.

“Pa vidite, mi dok smo na faksu nemamo baš previše vremena, a da se ne lažemo, ni novca da se sad nešto pretjerano gozbimo. Ono što možemo jeste da kupujemo nudle na kilogram u onim paketićima i da ih eventualno začinimo s onim čudnim začinima koje dobijemo uz nudle. Ako je baš tek legla stipendija ili ako su starci tek poslali lovu za taj mjesec, onda se nađe i neka piletina u tim nudlama. Mislim nudle su meni super jer su prejednostavne za pravljenje, ono istreseš u vodu i čekaš tri minute da budu jestive i to je to, nema nekog peglanja u kuhinji satima i gubljenja vremena. Sve je brzinski i sve je odmah gotovo. Nije to možda baš najhranjivije ali to je što je. Nisam bio šokiran kada mi je iz uha narasla nudla moram vam priznati jer mi se to već prije dešavalo, valjda im na pakovanju to piše, ono kad pojedete dovoljan broj kilograma nudli onda vam iz uha naraste gratis kilogram. Ne vidim ja tu ništa sporno” – izjavio je za naš portal student Enes Index iz Sarajeva.

Studeni najčešće tokom svojih studentskih godina imaju izuzetno lošu ishranu, te nije ni čudo što u ovom periodu zbog nezdrave ishrane i neredovnih obroka studenti imaju najbolju liniju i najmanje energije.