Fudbalski klub Sarajevo se nalazi u krizi kao nikada do sada. Trenutno su bez stadiona, a uskoro im prijeti i napuštanje prostorija u kojima su gotovo pedeset godina. Razlozi su razni, a simpatizeri kluba ne mogu da gledaju kako njihov mezimac tone, pa su odlučili da priteknu u pomoć.

“Ne mogu da gledam šta rade od FK Sarajevo, prvo nas razvlače po stadionima širom države jer svoj trenutno nemamo, a nakon toga nas ponižavaju i selidbom iz naših prostorija, gdje smo od vajkada. Prosto je nemoguće zamisliti prostorije FK Sarajevo negdje van Opštine Centar ili Stari Grad eventualno, a ne ovo što kontaju da nas prebace u Butmir ili gdje već. Zato sam odlučio da iskoristim sve svoje štele, i da izlobiram da se preko mog druga koji je direktor doma Bjelave, omogući klubu prostorije za korištenje”, ističe Nijaz Pidrović-Pirke, jedan od najvatrenijih navijača FK Sarajevo.

Pirke i ekipa ljubitelja kluba su uspjeli izlobirati kod direktora u kasnim noćnim satima, da se za prostorije kluba uzme nekoliko kancelarija, kao i čuvena Plehara.

“Nemoj da našem šampionu bez Koševa nešto fali dok su gore, tako sam rekao direktoru i ima da mi pripazi sve redom. Nije Sarajevo neki mali klubić da ga se tretira kao kera, to je klub sa tradicijom, kulturom, filozofijom, zato treba da bude negdje u centru grada kuda se vrti fina sarajevska raja, a ne papci tamo neki po Butmiru i Ilidži da nam gledaju u prozore uprave kluba. Oni to nisu zaslužili, FK Sarajevo se mora zaslužiti frajeru, nije to tek tako da se počne navijati”, dodao je Pirke.

Fudbalski klub Sarajevo će dok traju ova turbulentna vremena, plaćati rentu po cijeni jednog studenta što iznosi 100 KM mjesečno.