Studentica F.S. sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Kiseljaku ostavila je svoje prijatelje i javnost u šoku kada je odlučila da nikome ne plati izradu svog seminarskog rada iz predmeta Rimsko pravo, već da sama sjedne, istraži i napiše rad.

“Zna se brate kako se rade seminarski. Svakako nam ih bezveze daju, pa jebem mu sve nismo džaba na privatnom fakultetu, daš dvajes maraka nekom studentu s javnog faksa i fino svi sretni. On može platiti rentu, ti fino ko gospodin odeš u kafanu i mirna Bosna. Ne kontam tu trebu nikako, sad će profesori još od nas očekivati da tako isto radimo te seminarske. Jašta ću, nije im dosta što dođem da mi upišu ocjenu i platim upisninu” izjavio je studenticin kolega sa fakulteta.

Djevojka je nakon ovakvog postupka pozvana kod dekana fakulteta gdje je morala da objasni razloge svog ovakvog postupanja te da obeća da to više neće činiti.

“Nisam stvarno znala da to tako treba funkcionisati, meni baš nešto bila interesantna tema i nije mi bilo mrsko malo da istražim. Ima dosta toga na netu pa nisam morala puno tražiti. Maksimalno su mi tr sata otišla na taj rad. Žao mi je što sam prouzrokovala ovakvu pometnju. Kajem se. Od sada ću samo plaćati da neko radi stvari koje bih ja trebala” rekla je potresena F.S. koja nakon ovog događaja hitno ide na Vlašić da se relaksira u svom apartmanu. Kaže kako dobra masaža i jagode pomažu osloboditi tijelo od stresa studentskog života.