Studentica međunarodnih odnosa na Sarajevo School of Science and Technology Univerzitetu (Ganićev vaks, op. a.) pretrpila je duševni bol nakon cyberbullyinga. Naime, Marina S. (21) postala je meta ismijavanja na socijalnim mrežama nakon što su joj facebook prijatelji lajkali najstarije profilne fotografije, do kojih su došli listajući joj album ulijevo.

Kako je za naš portal izjavila Marina S. iz psihijatrijskog odjeljenja Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu „Valjda mi je prvo ovaj kolega Ahmed sa treće ušao na profil, i počeo da mi gleda profilne. Znala sam oduvijek da je on pakostan frajer, ali da će da klikne strelicu ulijevo, to nisam znala. Nakon što mi je on spucao taj fatalni prvi lajk, raja je počela da šera, da komentariše. Dva sata kasnije nisam mogla da izdržim više – nazvala bih majku da me nije sama nazvala da mi se smije.“

Studentica će morati provesti bar još sedmicu u bolnici, pod ljekarskom kontrolom. Doktori vjeruju da će se Marina u potpunosti oporaviti, ali da je čeka dug put i da će joj biti potrebne godine terapije da u potpunosti prevaziđe povrede.

“Više ne mogu da se nosim sa pritiskom socijalnih mreža. Našla sam već YouTube tutorial koji će mi objasniti kako da u potpunosti ugasim Facebook i Instagram naloge, i ne planiram da se vratim jednom kada ih ugasim” dodala je Marina S.