Iako je u toku ljetna pauze vrijedni studenti zeničkog univerziteta punom parom rade na poboljšanju uslova na svojim fakultetima. Kako je Zenica poznata kao grad nargile ovom trendu nisu odoljeli ni studenti koji su uputili zahtjev da im se dozvoli konzumiranje nargile na predavanjima.

“Mi smo u Zenicu došli da studiram i to je istina, ali zašto sebi ne bi malo olakšali taj proces. Prvi put kada sam probao nargilu ili kako je mi zovemo šišu odmah sam znao da je to za mene. Toliko mi se svidjela da od tada dnevno i po nekoliko šiša ispušim. Uživam u šiši i želim da bude uz mene kada god mi se ćefne. Zbog toga smo odlučili tražiti od fakulteta da nam dozvole da konzumiramo šiša i u toku predavanja. Mislim da bi nam to poboljšalo koncentraciju kao i da bi bolje pamtili sve što profesor priča”, rekao je Ahmed Iskrica, pasionirani ljubitelj nargile iz Vareša na studijama u Zenici.

Naš portal je kontaktirao i ostale zagovaračke ove inicijative koji imaju sasvim druge razloge zašto treba dozvoliti konzumiranje nargile na predavanjima.

“Iskren da vam budem volim svoj fakultet, ali pojedini profesori znaju biti toliko dosadni da se to izdržati ne može. Kada bi imali nargilu na predavanjima fino bi je mogli zapaliti i uživati u njihovoj aromi. Barem malo da se opustimo i skrenemo misli da dosadnog profesora. Kada završimo sa šišom onda se opet možemo uključiti u predavanje puni neke nove energije koju nama je šiša dala. Nadam se da će nam Univerzitet dozvoliti konzumiranje nargile i tako nam olakšati studiranje”, rekao je Tarik Okus, student iz Zenice.