Studenti Univerziteta u Sarajevu u velikom broju su sinoć prisustvovali velikoj zabavi napravljenoj povodom bliženja još jednog septembra u kom će odustati od izlazaka na ispite pod raznim neopravdanim izgovorima. Prvi party u organizaciji Studentskog parlamenta za dernečenje i obilježavanje bitnih datuma Univerziteta u Sarajevu ovakve vrste postigao je ogroman uspjeh i sami organizatori planiraju da naprave još desetine sličnih i istih zabava.

“Ekstremno smo ponosni što imamo mogućnost da našim studentima damo priliku da uživaju i na ovaj način i da sudjeluju u obilježavanju zaista bitnih datuma kako za našu državu tako i za sve naše drage studente. Budući da je ovaj party zaista ispunio sva naša očekivanja, u narednih nekoliko mjeseci planiramo da organizujemo i zabave povodom obnavljanja godine, informisanja roditelja o obnavljanju godine, prve odluke kako ćemo da spremamo ispite na vrijeme, prve izričite odluke kako ćemo dolaziti na sva predavanja, prvo odustajanje od odlaska na predavanje i mnoge druge. Mi ovo ne organizujemo zato što mi sami ekstremno želimo, već isključivo zato što naši dragi studenti insistiraju da im pravimo zabavne sadržaje kojim će da upotpune svoje, inače dosadne, vikende i radne dane kada su predavanja. Naše Udruženje radi isključivo za dobrobit studenata i ova zabava predstavlja prvu ovog tipa na svijetu. O njoj ćemo, baš kao i o obilježavanju Dana nezavisnosti BiH pričati godinama” – izjavio je za naš portal Amir Sdaić.

Veliki broj studenata lumpovao je do rane zore nakon što su prihvatili činjenicu da ni ovog septembra neće izaći na sve one silne ispite na koje su sebi čvrsto obećali da će izaći.